A következő élő közvetítés része Hatalmas robbanás Moszkva mellett, evakuálás, a dróntámadást kizárták

Átkelhettek az ukránok a Dnyeper folyón

Orosz katonai bloggerek információ szerint ukrán katonák keltek át a Dnyeper folyón, amely a novemberi sikeres ukrán ellentámadás óta de facto határfolyó volt a déli Herszon megyében. Az Institute of the Study War nevű washingtoni székhelyű thinktank szerint a Dnyeper keleti partján, az orosz kézen levő Kozacsi Laheri település közelében hét hajó szállt partra, melyek mindegyike hat-hét katonát szállított.

Az ukrán erők 800 méter mélyen hatoltak be a megszállt területre, ám a régió orosz bábkormányzója, Vlagyimir Szaldó szerint sikerült visszaverni őket.

Az orosz hadibloggerek szerint az ukrán erőknek sikerült taktikai meglepetést okozniuk és partra szállni, mielőtt az orosz erőkkel tűzharcba bocsátkoztak volna. Szerintük Szaldó nem mond igazat az ukrán jelenlétről, ugyanis próbálja elkerülni a pánikot. Hozzátették, hogy a műholdfelvételek tanúsága szerint térségben jelentős csata zajlott.

Augusztus 8-a estére több orosz forrás is megerősítette, hogy a megszállók visszaverték az ukrán ellentámadást, és ezzel megtartották az ellenőrzést Kozacsi Laheri fölött.

Az ukránok a múltban már többször megpróbáltak átkelni a Dnyeper folyón. A kahovkai víztározó felrobbantása előtt a Dnyeper deltájában lévő szigeteken alakítottak ki állásokat.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik