A következő élő közvetítés része Megszületett a megállapodás: Ukrajna a horvát kikötőkön keresztül exportálhat gabonát

Zelenszkij: Elkerülhetetlen, hogy a háború átterjedjen Oroszországra

Alexander NEMENOV / AFP
Alexander NEMENOV / AFP

Negyedik alkalommal történt meg egy hónap alatt vasárnap, hogy Ukrajna lecsapott Moszkvára. A támadás ráadásul csak a héten a harmadik volt, ami jelzi, hogy a háború immár nem áll meg Ukrajna határainál, de Oroszországban is közvetlenül érzeteti hatását.

Vasárnap három drónt lőttek le Moszkva felett az orosz védelmi minisztérium közlése szerint, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig arról beszélt, hogy a háború megérkezett Oroszországba.

A moszkvai támadás következményeit bemutató fényképeken és videókon jól látszik, hogy egy drón megrongálta egy modern felhőkarcoló homlokzatát (lásd a borítóképünket). Ez az épület a Kremltől öt és fél kilométerre található. A becsapódás után az ablakok kirepültek a helyükről, a fémből készült ablakkeretek szétroncsolódtak, és törmelék hullott a járdára. A támadásban egy biztonsági őr sérült meg az orosz állami  TASZSZ jelentése szerint, amely a katasztrófavédelemre hivatkozott. A Ria-Novosztyi hírszolgáltató szerint az épület bérlői között több orosz kormányzati intézmény is van.

A háború fokozatosan visszatér Oroszország területére, jelképes központjaira és katonai bázisaira, és ez elkerülhetetlen, természetes és abszolút igazságos folyamat

– fogalmazott vasárnap Volodimir Zelenszkij.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik