A következő élő közvetítés része A katonai drónok kezelését is oktatni fogják az orosz középiskolásoknak

Washington kibertámadásokat hajt végre Oroszország ellen – állítják Putyinék

Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / AFP
Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / AFP

Az Egyesült Államok “ukrán zászló alatt” kibertámadásokat hajt végre a létfontosságú orosz infrastruktúra ellen – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára egy hétfői nemzetközi megbeszélésen.

Patrusev a dél-afrikai Johannesburgban egyeztetett a Brazíliából, Oroszországból, Indiából, Kínából és Dél-Afrikából álló BRICS szervezetből, illetve a velük partnerségben lévő – az ötök barátainak is nevezett – országcsoportból érkezett kollégáival.

Az amerikai védelmi minisztérium, “a Pentagon kibervédelmi parancsnoksága (US Cyber Command), az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), valamint a NATO Tallinnban működő kibervédelmi központja ukrán zászló alatt tervez és hajt végre kibertámadásokat országunk kritikus számítástechnikai infrastruktúrája ellen” – hangsúlyozta a találkozón az orosz biztonsági tanács titkára, akit a Rosszijszkaja Gazeta című kormánylap idézett.

“Az amerikai hírszerzés ilyen támadásaihoz aktívan bekapcsolódnak ukrán hackercsoportok is” – mondta Patrusev. Szerinte a kibertámadások kiemelt céljai az orosz pénzügyi rendszer, a logisztikai, távközlési és energetikai hálózatok, a termelő vállalatok, illetve a kormányzati portálok. Az orosz tisztségviselő kiemelte: “senki előtt nem titok, hogy Washington és szövetségesei közvetlenül részt vesznek az ukrajnai konfliktusban”. Hozzátette, hogy az agresszív információs propagandakampányon és fegyverszállításokon felül az Egyesült Államok különleges műveleti parancsnoksága közvetlenül felügyeli az ukrán információs-pszichológiai műveletek központjának munkáját. “A Nyugat a kibertér militarizálásának és a kibertámadások tökéletesítésének útját választotta” – mondta.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik