A következő élő közvetítés része A katonai drónok kezelését is oktatni fogják az orosz középiskolásoknak

Az ukránok azt mondják, előretörtek

Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / AFP
Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / AFP

Az ukrán hadsereg több mint 12 négyzetkilométernyi területet foglalt vissza Dél-Ukrajnában az elmúlt héten az orosz erők elleni ellentámadás során – közölte hétfőn Hanna Maljar védelmi miniszterhelyettes.

Az előrenyomulással több mint 192 négyzetkilométerre emelkedett a június eleji ellentámadás kezdete óta visszafoglalt területek nagysága a déli térségben. A teljes visszafoglalt terület – a Bahmut körüli 35 négyzetkilométerrel együtt – 227 négyzetkilométert tesz ki.

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala által közzétett videoüzenetben Maljar arról tájékoztatott, hogy az ukrán erők több térségben folytatják az előrenyomulást Melitopol és az Azovi-tengernél fekvő Bergyanszk felé.

Keleten főként Bahmut körül zajlanak a harcok. A kijevi erők tovább nyomultak előre Bahmut déli részén, de az északi részen az orosz erők “minden centiméterbe és méterbe kapaszkodnak” – mondta.

Maljar hozzáfűzte: az ukrán erők az elmúlt héten mintegy 4 négyzetkilométert foglaltak vissza ebben az irányban, és a legnagyobb harcok Kliscsijivka, Andrijivka és Kurgyumivka környékén, Bakhmuttól délnyugatra folytak.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik