A következő élő közvetítés része Ukrajna leendő budapesti nagykövete: Orbán Viktorral nagyon sok mondanivalónk lesz egymásnak

Ukrajna megkezdi a szétbombázott villamosenergia-rendszerének helyreállítását

MTI / EPA
MTI / EPA

Ukrajna a modern történelem legnagyobb helyreállítási programját hajtja végre az ország villamosenergia-rendszerén, a téli hónapokra való felkészülés részeként – közölte az ukrán energiaügyi miniszter.

Tavaly ősszel Oroszország Ukrajna-szerte rakéta- és dróntámadásokat indított az energia infrastruktúra ellen. A tél folyamán a pusztítás ukránok millióinak okozott áramkimaradásokat, továbbá akadozott a vízellátás is.

Jelenleg az ukrán energia infrastruktúra történetének legkiterjedtebb javítási munkálatai zajlanak. Az energiatermelő és -elosztó létesítmények helyreállítása folyamatban van, emellett az energiarendszer katonai kihívásokkal szembeni ellenálló képességét is megerősítjük

– idézte German Galuscsenko energetikai minisztert a tárcája egy Telegram-posztban.

Az Ukrenergo villamosenergia-szolgáltató becslése szerint Ukrajna energetikai infrastruktúrájának mintegy 43 százaléka rongálódott meg a légicsapásokban. Az alállomások mintegy 70 százalékát legalább kétszer érte támadás.

(Sky News)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik