A következő élő közvetítés része Sajtóértesülés: elkezdődött az ukrán ellentámadás

Washington Post: Elkezdődött az ukrán ellentámadás

Az ukrán hadsereg elindította a régóta várt ellentámadást a megszálló orosz erők ellen, ezzel sorsdöntő szakaszhoz ért a háború – írja névtelen katonai forrásokra hivatkozva a Washington Post (WaPo). A cél nem csak Ukrajna területi szuverenitásának helyreállítása, hanem a Nyugat támogatásának megőrzése is a Moszkva elleni harcban.

Az amerikai lap úgy tudja, hogy az ukrán csapatok szerda este fokozták a támadásokat az ország délkeleti részén lévő arcvonal ellen, erőteljesen nyomulva az oroszok által megszállt területek felé. A katonaság négy tagja, köztük tisztek, névtelenül beszéltek a WaPo-nak, mert nem voltak jogosultak nyilvánosan megvitatni a harctéri fejleményeket.

Igor Sztrelkov, az orosz hadsereg magas rangú veteránja, az orosz biztonsági szolgálat egykori tisztje, aki kulcsszerepet játszott a Krím 2014-es annektálásában és a donbaszi háborúban, a Telegram-csatornáján azt mondta, egyértelmű, hogy elkezdődött az ellenoffenzíva. Orosz katonai bloggerek szintén heves harcokról számoltak be a Zaporizzsja régióban, a frontvonal azon részén, amelyet régóta az új ukrán hadjárat valószínű helyszínének tartottak – tette hozzá a Washington Post.

Az ukrán ellentámadás elindításáról már napok óta keringenek a hírek, de Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára szerdán tagadta ezt. Danyilov szerint ha elkezdődik, azt mindenki látni fogja.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik