A következő élő közvetítés része Újabb orosz erőket vonultattak föl az Ukrajnával határos régióban

A kárpátaljai magyarok családjaikért harcolnak

YASUYOSHI CHIBA / AFP
YASUYOSHI CHIBA / AFP

A lövészárok professzoraként emlegetett Fegyir Sándor a kárpátaljai magyarokat ért atrocitásokat orosz ügynökök álhírének tartja, írja a Kárpát.in.ua. Az Ungvári Egyetem professzora, a 101. Kárpátaljai Zászlóalj tagjaként szolgál a fronton.

Közösségi oldalán azt írta, üzenni szeretne az orosz ügynököknek, akik hamis információkat terjesztenek Magyarországon és Ukrajnában, hogy a kárpátaljai magyarokat és az ukránokat egymás ellen fordítsák. Emlékeztetett rá, hogy a kárpátaljai magyarok Ukrajna tisztességes állampolgárai.

Kárpátaljáról ezrek – különböző nemzetiségűek, magyarok is – ragadtak fegyvert, mert nem akarták, hogy az orosz megszállók Kárpátalját is elérjék, megöljék hozzátartozóikat. A kárpátaljai magyarok jelenleg a fronton földjüket, családjukat védik, hálásak azoknak a magyarországi barátaiknak, akik a nehéz időkben segítik őket. A professzor ugyanakkor azoknak, akik elárulták népüket, csatlakoztak Oroszország szolgálatához, egy dolgot üzent, ne avatkozzanak be! A jó és az igazság győzni fog, az orosz gonoszság veszít – írta bejegyzésében.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik