A következő élő közvetítés része Index: Novák Katalin Ukrajnába tart Zelenszkijhez

Putyin nem bánja, hogy háborút indított Ukrajna ellen

Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozott olyan édesanyákkal, akiknek a fiai Ukrajnában harcolnak. A találkozóról kiadott felvétel szerint egy nagy asztalt ültek körbe, az esemény hivatalos hangulatát a kitett teáscsészék, sütemények és friss áfonya volt hivatott oldani.

Putyin együtt érzően beszélt arról, hogy mennyire átérzi a fájdalmukat. “Szeretném, ha tudnák, hogy én személyesen és az ország vezetése is átérzi a fájdalmukat. Tudjuk, hogy semmi sem pótolhatja egy fiú elvesztését, különösen az anyának. Osztozunk ezen a fájdalmon” – jelentette ki.

Beszélt arról is, hogy nem szabad minden elhinni, amit a tévében látnak vagy az interneten olvasnak, mert szerinte sok „álhír terjeng a konfliktusról”. Putyin az orosz-ukrán háborút továbbra is speciális katonai akciónak nevezte, és állítása szerint nem sajnálja, hogy ezt elindította Ukrajna ellen.

A tévébejegyzésben az anyák válaszát nem mutatták meg. Az ukrán védelmi tárca számításai szerint már több mint 85 ezer orosz katona vesztette életét Putyin által „konfliktusnak” nevezett háborúban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik