A következő élő közvetítés része Páncélosok tartottak rendkívüli gyakorlatot Moszkva utcáin

Litvániába szökött Putyin állítólagos keresztlánya

Litvániába szökött Kszenyija Szobcsak, Vlagyimir Putyin egykori mentorának, Anatolij Szobcsaknak a lánya – írja a Guardian. Az újságíró és tévés személyiség azután hagyta el Oroszországot, hogy a rendőrség házkutatást tartott az egyik moszkvai házában.

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben írtuk, Anatolij Szobcsak Szentpétervár polgármestere volt a 90-es évek idején, amikor Putyin állást kapott az önkormányzatnál. Az orosz elnök egykor mentoraként tekintett a férfira, és – meg nem erősített információk szerint – ő a keresztapja Kszenyijának is.

Alexei Nikolsky / Russian Presidential Press and Information Office / Anadolu Agency / AFP

Az orosz sajtó szerint Kszenyija Szobcsak azzal vágta át a hatóságokat, hogy Moszkvából Dubajba szóló repülőjegyet vett, valójában azonban Fehéroroszországba utazott, majd gyalog lépte át a litván határt – ezt a biztonsági kamerák felvételei is igazolták. A TASZSZ állami hírügynökség állítása szerint Kszenyija ellen letartóztatási parancs van érvényben.

A litván titkosszolgálat vezetője, Darius Jauniškis azt mondta, hogy a nő az izraeli útlevelét használva lépett be az országba, így nem kellett hozzá vízum és akár 90 napig is ott maradhat.

Kapcsolódó
KGB-kapitalizmus, avagy hogyan szerezte meg magának Putyin Oroszországot
Az egyfajta XXI. századi cárként feltűnő Putyin sikeréhez nélkülözhetetlen volt az egykori KGB-s, majd FSZB-s holdudvar tagjainak segítsége, akik – természetesen – bőséges jutalmat kaptak a közreműködésükért cserébe.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik