Nagyvilág

Bőröndben találták meg egy 12 éves lány holttestét Párizsban

Brutális gyilkosság sokkolta Párizst, miután egy 12 éves kislány holttestét egy bőröndben találták meg egy lakóépület udvarán még múlt pénteken, írja a BBC.

A Lola nevű gyermek a halála napján iskolába ment, eltűnését édesapja jelentette, miután nem ért haza a szokott időben délután.

Este a francia főváros 19. kerületéből érkezett jelentés, hogy egy áttetsző bőröndbe tuszkolva került elő a holtteste, amit egy takarószerű anyaggal lefedtek.

Geoffroy Van der Hasselt / AFP

A lány kezeit és lábait megkötözték, a nyakán szúrás nyomai voltak láthatók. Mindazonáltal a boncolás azt állapította meg, hogy a gyerek halálát fulladás okozta.

A lábaira két cetlit rögzítettek. Az egyiken egy „0” állt, a másikon pedig egy „1-es”. Ennek a nyomozás jelenlegi állása szerint nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget, mert valószínűleg nincs köze az indítékhoz.

A rendőrség szombaton tartóztatta le az első számú gyanúsítottat, egy 24 éves algériai születésű nőt, aki a francia sajtó Dahbia B. néven azonosított.

A nő felbukkant az érintett lakóépület biztonsági kameráinak felvételein. Ezeken az látszik, hogy pénteken délután Lola társaságában ment be oda.

Később már egyedül távozott onnan, de húzott magával egy dobozt és rendkívül zavartan viselkedett az utcán. Egy szemtanú állítása szerint a gyanúsított „szervkereskedelemből származó” pénzért kért segítséget a járókelőktől.

A rendőrség ugyanakkor arra gyanakszik, hogy ez az állítás nem állja meg a helyét. A nőnek ugyanis még csak állandó lakhelye sem volt, pszichológiailag instabil és a cselekedete teljesen indokolatlan volt.

Szintén őrizetben van egy 43 éves férfi, aki vélhetően az elkövetőt és a kislány holttestét is szállította az autójában. Feltehetően miután tettek egy kört a városban, visszavitette magát a gyilkosság helyszínére, ahol egyébként a nővére is lakik.

Állítólag a két testvér hangosan ordibált ezt követően, majd Dahbia B. elhagyta a helyszínt, immár a doboz nélkül. Az éjszakát Bois-Colombes városnegyedben töltötte, ahol másnap letartóztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik