A következő élő közvetítés része 200 ezer embert mozgósítottak eddig az oroszok a védelmi tárca szerint

Az orosz állami tévében adtak választ arra, miként lehetséges, hogy Oroszország egyre több területet veszít Ukrajnában

Miután az ukrán hadsereg újra lendületbe jött és visszavette az ellenőrzést a stratégiailag kulcsfontosságúnak számító Liman városában, a közhangulat egyre feldúltabb Oroszországban. Olyannyira, hogy már arra is akad példa, hogy az állami médiában, főműsoridőben bírálják az orosz politikai és katonai vezetést, amint arra a Portfolio cikke is rámutat.

A Rosszija 1 állami televízió műsorvezetője, Olga Szkabejeva arról faggatta Andrej Marucskót, a „Luhanszki Népköztársaság” népi milíciájának vezetőjét, hogy miként lehetséges az, hogy az oroszok újra és újra területeket veszítenek Ukrajnában. Marucsko nem kerülte meg a kérdést, és azt a kánonba illő választ adta, hogy

nem ukrán katonákkal harcolunk, hanem NATO-katonákkal

– hozzátéve, hogy ellenségüknek olyan források állnak rendelkezésére, amihez foghatóval ők nem bírnak.

Marucsko kitért arra is, hogy az ukránok főleg a hírszerzés területén nagyon erősek, ami hatalmas előnyhöz juttatja őket a csatatéren.

A lap emlékeztet, hogy nemrég a Duma elnökhelyettese, Andrej Guruljov is hivatalos csatornákon ecsetelte az orosz haderő alulteljesítését, ő azonban kimondta, hogy a szisztematikus hazudozás az, ami a leginkább hátráltatja a megszálló seregeket.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik