Nagyvilág

Félmeztelenül csókot váltó influenszerek miatt magyarázkodik a finn kormányfő

Matias HONKAMAA / LEHTIKUVA / AFP
Matias HONKAMAA / LEHTIKUVA / AFP
Nem csitul Sanna Marin partibotránya, újabb képek és videók kerültek elő. Most már olyanok is, amikért a miniszterelnök úgy érezte, bocsánatot kell kérnie.

Tovább fodrozódik Sanna Marin finn miniszterelnök bulizós botránya. Miután negatív lett a drogtesztje, ráadásul nők és férfiak sokasága állt ki mellette táncolos-éneklős videókkal, már-már lenyugodott a botrány. Azonban újabb felvételek jelentek meg az ominózus partiról, és ezen a ponton már Marin is bocsánatkérésre szorult.

Az Yle.fi híroldal szerint kedden kezdtek újabb képek és videók terjedni a közösségi médiában (lásd pl. a Daily Mail cikkében). Ezek között szerepel olyan, amin Marin egy finn influenszer nővel táncol, illetve egy olyan kép is napvilágot látott, amin két nő illeti csókkal egymás ajkát, miközben felhúzzák a felsőjüket, testüket pedig egy „FINLAND” (magyar fordításban: Finnország) feliratú táblával takarják el.

A szociáldemokrata miniszterelnök elismerte, hogy a felvételek a miniszterelnöki rezidencián, Kesärantában készültek egy rockfesztivál után, júliusban. Marin elmondta, a fesztivál után pár barátját áthívta közösen „szaunázni, úszni és együtt tölteni az időt”. Marin hozzátette, a csókos fénykép nincs rendben:

Véleményem szerint az a fotó nem helyénvaló, elnézést kérek érte, ennek a fotónak nem lett volna szabad elkészülnie.

Marin szerint az egyik alsó fürdőszobában készült a kép, ami Sabina Särkkä influenszer (vele táncolt korábban Marin, azonban a fotón nem a kormányfő látható) tett fel a Tiktok-oldalára. A miniszterelnök elmondta, a nemzetbiztonság nem forgott veszélyben, a rezidenciát őrző biztonságiaknak le lett adva a vendégek névsora is. Hozzátette, a házban nem voltak bent a vendégek, maximum a mellékhelyiségben, amúgy kinn buliztak, no meg a szauna forró gőzében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik