Nagyvilág

Drogtesztre ment a bulizós finn miniszterelnök

Roni Rekomaa / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT
Roni Rekomaa / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT

Sanna Marin finn miniszterelnök pénteken közölte, hogy drogtesztet végeztetett magán, miután a héten megjelent egy videófelvétel, amelyen a barátaival bulizott – írta meg a Reuters.

A miniszterelnöknő azt mondta, hogy még soha nem használt illegális drogokat. A 36 éves Marin arról is beszélt, hogy a kérdéses szombat este egyáltalán nem sérültek azok a képességei, amelyek a hivatali feladatai ellátására alkalmassá teszik, így ha valamiért hirtelen dolgoznia kellett volna, ott tudta volna hagyni a bulit.

A héten kezdett keringeni a közösségi médiaplatformokon egy olyan videorészlet, amelyen a kormányfő finn influenszerekkel és jól ismert művészekkel bulizott. A videó hamar bejárta a nemzetközi médiát, és így jutott el csütörtökön a 24.hu címlapjára is.

Az utóbbi napokban elég súlyos vádak hangzottak el nyilvánosan arról, hogy olyan helyen voltam, ahol kábítószert használtak, vagy én magam is használhattam kábítószert

– idézte fel az erről szóló sajtótájékoztatón.

Bár a vádakat, mint mondta, súlyosnak és igazságtalannak tartja, ahogy a drogteszt követelését is, saját jogainak védelme és a kételyek eloszlatása végett drogtesztet végeztetett. Ennek az eredménye nagyjából egy hét múlva várható.

Marin 2019 decemberében a világ legfiatalabbjaként lett finnország miniszterelnöke. A bulivideó kiszivárgása után a baloldali politikus kormánykoalíciójának tagjai és az ellenzéke is felszólította, hogy vesse magát alá kábítószer-tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik