Élő Nagyvilág

Orbán woke Góliátról, totalista liberálisokról és Európa legbiztonságosabb országáról beszélt az amerikai republikánusoknak

Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
A magyar miniszterelnök az amerikai konzervatívok dallasi konferenciájának nyitóbeszédében elmondta, hogy a magyarok arra szavaztak, hogy legyen határkerítés és gyermekvédelem.

A világ Amerikától várja a választ a jövőre vonatkozóan

A Nyugat jövőjére olyan súlyos veszély leselkedik, mint már régen – tért át gondolatainak összefoglalására Orbán. Most viszont a Nyugatot saját maga veszélyezteti – emeli ki.

A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem,

mondja a miniszterelnök, a hallgatóság nagy megelégedésére. „Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben” és „össze kell hangolnunk a csapataink mozgását” – folytatja, és hívja fel a figyelmet a közelgő választásokra.

Isten áldja Texast, Isten áldja a barátságunkat!

Ezzel vége Orbán Viktor beszédének.

Háború

Teljes mértékben szolidárisak vagyunk Ukrajnával szemben – jelenti ki Orbán, de ez elég gyenge tapsot ér csak a közönség részéről. A kormányfő szerint amerikai és orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában.

Nem tudom megmondani, hogy mit kellene tenniük, de csak erős vezetők tudnak békét teremteni. (…) Egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükségünk.

A jognak nem a bűnözőket, hanem az áldozatokat kell védenie

A rendvédelmi szervek nem az emberek ellen van és Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, Budapesten éjszaka is biztonságban sétálhatunk, a rendőrség pedig egyre több pénzt fog kapni – mutatja be republikánus álomországként hazánkat a miniszterelnök.

Ezután azzal folytatja, hogy nálunk alacsonyak az adók – ez szintén a republikánusok egyik kedvenc témája. Felidézi, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat úgy döntött, hogy megszünteti az eddig fennálló adózási egyezményt, amely Orbán szerint a baloldal bosszúja volt.

A magyarok egy népszavazás keretében nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításra

mondja Orbán Viktor, nem említve azt a tényt, hogy az úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazás érvénytelen lett, mert nem szavaztak elegen.

Az anya nő, az apa férfi – ez szintén nagy tapsot kap.

Hasonló törvényt vezettek be egyébként a republikánus Floridában is:

Kapcsolódó
Orbán floridai követője lehet a Republikánus Párt ásza
Ron DeSantis aláírta az abortusztörvény szigorítását és nekiment a Disney-nek, 2024-ben pedig Donald Trump kihívója lehet az elnökjelöltségért folytatott harcban.

Térjünk át a családpolitikára

Orbán szerint az úgynevezett progresszívek számára nem fontos a család, ellenben a konzervatívokkal.

Ha a tradicionális családok megszűnnek, akkor semmi sem mentheti meg a nyugati világot a pusztulástól.

A kormányfő ezt követően a CSOK-ról szóló ismertetőt tart.

Ezért, ha még nem nősek, keressenek maguknak egy magyar feleséget. (…) Az abortuszok száma a felére csökkent.

Ez a második mondat nagy tapsot kap.

A határkerítés működik

A határkerítés sikeres, dicsekszik Orbán és arról is beszél, hogy annak felépítéséről „a magyar emberek” döntöttek, mert nem akartak illegális migrációt. Emlékeztetőül: Donald Trump az elnöksége előtt megígérte, hogy az USA déli, így texasi határán is falat húz majd fel az illegális bevándorlók ellen, ennek azonban négy év alatt csak egész kis részét húzták fel.

A legrosszabb dolgok olyan emberekhez fűződnek, akik utálják a kereszténységet

állítja Orbán, majd néhány mondat után felemlegeti Soros Györgyöt, aki az ellenfelének nevez, akinek egy egész „hadsereg” áll a rendelkezésére.

Soros azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a XX. század borzalmaihoz, folytatja Orbán, de szerinte a nácizmus és a kommunizmus rémségei azért történtek meg, mert az országok feladták keresztény értékeiket. És a miniszterelnök szerint a „liberálisok” most ugyanezt akarják tenni.

A magyar sikertörténet

Amikor harcolunk, akkor legalább 100 százalékot beleteszünk és, az igazat mondjuk, még akkor is ha támadnak bennünket – osztja meg a Fidesz taktikáját Orbán. Fontos a zsidó-keresztény hagyományok tiszteletben tartása, de foglalkozni kell a gender, a migráció kérdésével is.

Egy keresztény politikus sosem lehet rasszista és a keresztény értékek megvédenek minket attól, hogy túl messzire megyünk.

A kommunistákat nehéz megverni,

mert feltámadtak hamvaikból, összefogtak a liberálisokkal és erősebbek, mint valaha – folytatja finoman szólva is uszító hangulatú beszédét a miniszterelnök, arra biztatva a hallgatóságot, hogy folytassák tovább a harcot.

Orbán szerint a Demokrata Párt gyűlöli őt és a Fideszt

A nem kormánypárti média további ekézése után arról beszél Orbán, hogy a magyar kormánynak a mostani amerikai kormánnyal is jóban kell lenni, ugyanakkor szerinte a Biden- és korábban az Obama-kormány nyomás alá helyezte Magyarországot, illetve Európát.

De sikeresen ellenálltunk ennek a kísérletnek, azóta nem vagyunk az amerikai demokraták barátai. (…) Gyűlölnek minket,

mármint őt, a Fideszt és a republikánusokat is.

Régi vágású szabadságharcos vagyok és az egyetlen, migrációellenes kormányfő Európában

mutatja be magát Orbán. Megköszöni a szervezőknek, hogy meghívták és a közönségnek, hogy szeretettel fogadták.

Egy gazdag történelmű, ezer éves országból származom, de Magyarország messze van attól, hogy globális szuperhatalom legyen,

Szemben az USA-val. Orbán szerint összezavarta a baloldali médiát azzal, hogy beszédet tart.

„Magyarországon bevezettük a zéró toleranciát az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben”, ezért azt állítani, hogy Orbán antiszemita, vagy rasszista lenne, az fake news – Orbán szerint.

Megérkezett Orbán Viktor a pódiumra

Nagyon jó önökkel itt lenni,

kezdi beszédét a magyar kormányfő.

Van bennünk valami közös Texasszal, még akkor is ha Magyarország 5000 mérföldre van, folytatja.

A legfőbb különbség, hogy a Ewing Olajvállalat nem fizet társasági adót Budapesten,

utalt a Dallas című sorozatra Orbán.

15 milliós nemzet vagyunk, Európa szívében, egyedülálló nyelvvel.

A CPAC a világot is járja

Az Amerikai Konzervatív Unió áltat szervezett konferenciát 1974-ben rendezték meg először, de azóta már külföldre is eljutott. Jövőre például Izraelben, idén májusban pedig Budapesten gyűltek össze a konzervatívok. Az eseményre Donald Trump is beköszönt. A mostani, dallasi konferencia szervezői között ott találjuk a Fidesz-közeli Alapjogokért Központot is.

How We Fight

Azaz „Hogyan harcolunk” címmel tart helyi idő szerint délután fél kettő után beszédet Orbán Viktor a Conservative Political Action Conference (Konzervatív Politikai Akciókonferencia), azaz CPAC rendezvényén a texasi Dallasban.

A magyar miniszterelnök már napokkal ezelőtt megérkezett az Egyesült Államokba és találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel is. Trump a konferencia utolsó napján tartja majd a záróbeszédet, de a résztvevők között ott van számos republikánus politikus is, például Ted Cruz texasi szenátor, illetve Lauren Boebert, a képviselőház szélsőjobboldali tagja is.

Olvasói sztorik