A következő élő közvetítés része Kissinger elmondta, miért kulcskérdés Ukrajna

Reagált a magyar külügy az ukrán képviselőre, aki szerint Magyarország megtámadná Ukrajnát

Kovács Attila / MTI / MTI
Kovács Attila / MTI / MTI

Maxim Buzsanszki ukrán országgyűlési képviselő Telegram-csatornáján azt írta nemrég, hogy „Magyarország katonákat küldhet Kárpátalja területére a magyar lakosság védelméért”, miután Szijjártó azt mondta: Budapestnek vannak forgatókönyvei a katonai szükséghelyzetre a kárpátaljai magyar kisebbség védelmében.

Az ukrán képviselő egyúttal jelezte, hogy Kijevnek fel kell hívnia Budapest figyelmét Szijjártó szavainak összeegyeztethetetlenségére Ukrajna szuveneritásának tiszteletben tartásával kapcsolatban.

A magyar külügy közleményt adott a történtek után, írja az Index. Ebben azt írják: „szövetségeseinkkel együttműködve minden lehetséges humanitárius segítséget megadunk Ukrajnának, azonban semmilyen szinten nem vagyunk hajlandóak kockáztatni a háborúba való belesodródást és Magyarország biztonságát”.

Ez az álláspont továbbra is változatlan, így minden ezzel ellentétes állítást megfogalmazó hírportál valótlanságot közöl

– fogalmaztak. „A magyar külügyminiszter nem vázolt fel egyetlen olyan forgatókönyvet sem, amelynek nyomán a magyar honvédség átlépné az ukrán határt” – tették hozzá.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik