A következő élő közvetítés része Rendőrök állták útját a tüntetőknek a Várban a szerda esti tüntetésen

Gelencsér: Javaslatot nyújtunk be, hogy ne lépjen életbe a kata módosítása, és ha nem fogadják el, az Alkotmánybíróság elé megyünk

Pavel Lisitsyn / Sputnik / Sputnik via AFP
Pavel Lisitsyn / Sputnik / Sputnik via AFP

Lehet, hogy lopnak, de legalább tudnak kormányozni, ezt hallgatom folyamatosan, amikor kormánypárti szavazókkal beszélek. Ellopnak mindent, ami mozdítható, de ez nem elég nekik, a jövőnket is el akarják lopni.

– mondta Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

Szerinte azt hazudták, hogy csak ők tudják megakadályozni, hogy Magyarország a háborúba lépjen, azt hazudták, hogy nehéz időkben Orbán Viktorra van szükség. Most pedig szembejön velünk a valóság, hogy a kormány nem véd meg minket a válságtól.

Mi a Fidesz gazdasági tevékenysége? Inflációnövelő pénzszórás, a Ryanair-vezérrel veszekedés.

– kezdi sorolni Gelencsér. Szerinte ott tartunk, hogy a kávézóban a kasszánál azt mondják, hogy ne haragudj, monopolipénzt nem fogadunk el.

Szerinte senki nem gondolhatja, hogy a katázás megszüntetése az infláció elleni megoldás, de a kormány mégis itt akarja beszedni azt a pénzt, amely a kormány inkompetens ámokfutása miatt hiányzik a kasszából.

Varga Jennifer / 24.hu

Gelencsér szerint azért nem volt érdemi vita a kata megváltoztatásáról, mert a kormány fél az emberektől, akik együtt erősek, és mert nem érdekli őket az emberek sorsa.

Tudjátok, mennyit keres egy rendőr? Körülbelül kétszázezer forintot. Az nincsen ötszáz euró.

– Számolta át számára is megfogható összegre Gelencsér.

Gelencsér szerint a kormány írni nem tud, nemhogy kormányozni, ezért volt tele helyesírási hibákkal a kata módosításának elsőre benyújtott tervezete. A Momentum elnöke azt követelte, hogy Novák Katalin ne írja alá a javaslatot.

Elmondta, hogy az ellenzéki pártokkal együtt törvénymódosítást nyújtanak be, hogy a kata módosítása ne lépjen hatályba.

Szerinte éreznie kell a Kossuth térnek, hogy nem lehet tönkretenni négyszázezer magyart. Azt is elmondta, hogy ha nem fogadják el a benyújtott javaslatukat, akkor az Alkotmánybíróság elé fogják vinni.

Gelencsér elmondta, hogy a kormány többször engedett már, mert fél az emberektől, és most is engedni fognak, mert félnek.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik