Nagyvilág

Fordulóponthoz érkezhet a gyerekgyilkos magyar nő ügye Olaszországban

Sorsdöntő jelentőségű vizsgálat eredményét várják annak a magyar nőnek az ügyében, aki tavaly megölte kétéves kisfiát Olaszországban, majd a holttestet egy üzlet bevásárlószalagjára tette, írja a Blikk.

A lap emlékeztet, az először kirendelt elmeorvos szakértő beszámíthatatlannak találta a nőt, így felmerült annak a lehetősége, hogy megúszhatja a börtönt. Az ügyészség és a Magyarországon élő apa kinti ügyvédje azonban nem fogadták el ezt a szakvéleményt, ezért a bíró egy ötfős grémiumot bízott meg, hogy újra vizsgálják meg a vádlottat.

A cikk szerint ha ismét beszámíthatatlannak találják B. Katalint, elmegyógyító intézetbe kerül, ha azonban ép elméjűnek nyilvánítják, hosszú évekre a börtön marad az otthona.

A Blikk úgy tudja, a korábban drogproblémákkal is küzdő nő igen rosszul viseli a bezártságot, gyakorlatilag az idegösszeomlás szélén áll. Ennek okai között sorolják, hogy a társaival nem tud kommunikálni, hiszen nem beszél olaszul, illetve azt is, hogy egy gyerekgyilkos anyával jellemzően nem szoktak jól bánni a rabtársak a börtönökben.

A meggyilkolt gyermek édesapja arról beszélt, nagyon reméli, hogy soha nem hozzák haza a nőt.

Én ezt a nőt az életben többé látni nem akarom, amit tett, arra nincs bocsánat. Bízom benne, hogy beszámíthatónak találják. Élete végéig a börtönben a helye!

– mondta Juhász Norbert.

B. Katalin és Juhász Norbert kapcsolata már a pici születése előtt megromlott, leginkább a nő furcsa viselkedése miatt. Katalin a terhesség alatt sokszor ütötte gömbölyödő hasát, de attól sem riadt vissza, hogy a magzatra káros gyógyszereket vegyen be. Tavaly szeptemberben a bíróság az apának ítélte a gyereket, ő azonban hiába ment ért, sem őt sem az anyját nem találta otthon. Legnagyobb döbbenetére Olaszországból felhívta Katalin, közölve: ha küld neki 40 ezer forintot, hajlandó a gyerekkel együtt hazajönni. Nem sokkal később Katalin volt párjának és másoknak is üzenetet küldött, amelyhez a kisfia holttestéről készült fotót is mellékelte.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik