A következő élő közvetítés része Kiszivárgott jelentés: az orosz gáz hiánya miatt kongatja a vészharangot a német alkancellár

Stoltenberg szerint évekig is elhúzódhat a háború

MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A Nyugatnak fel kell készülnie Ukrajna hosszú távú támogatására egy évekig elhúzódó háborúban – figyelmeztetett a NATO-főtitkár a BBC beszámolója szerimt.

Jens Stoltenberg szerint a háború költségei hatalmasak lesznek, de Oroszországnak még nagyobb árat kell fizetnie, ha el kívánja érni katonai céljait. Boris Johnson brit miniszterelnök ukrajnai villamlátogatása után szintén a Sunday Times-nak írt jegyzetében kifejtette, hogy a konfliktus elhúzódására lehet számítani.

Mindketten úgy vélik, hogy az ukrán győzelemhez, az egyre inkább orosz ellenőrzés alá kerülő Donbasz felszabadításához, minél jelentősebb nyugati fegyverszállítményokra van szükség.

Szembe kell néznünk a ténnyel, hogy ez évekig is eltarthat, nem szabad feladni Ukrajna támogatását – jelentette ki a NATO-főtitkár a német Bild-nek adott interjújában, kitérve arra is, hogy nem csak a katonai költségek, hanem az elszabaduló energiaárak és élelmiszerárak is emelik a költségeket.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik