A következő élő közvetítés része Tízezer civil rekedt Szeverodonyeckben

Nem sikerült megállapodni a fekete-tengeri gabonaszállítsokról

Törökországnak nem sikerült megállapodásra bírnia Oroszországot az ukrán gabonakivitel Fekete-tengeren való szállításáról – jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön a The Guardian élő háborús tudósítása szerint.

Törökország megállapodást szorgalmazott Oroszország és Ukrajna között a globális élelmiszerválság enyhítése érdekében, ezért kezdeményezett tárgyalásokat a fekete-tengeri kikötőkben rekedt gabona biztonságos áthaladásásának biztosítása érdekében.

A török fél erőfeszítései azonban ellenállásba ütköztek, mivel Ukrajna szerint Oroszország ésszerűtlen feltételeket szab, a Kreml pedig azt üzente, hogy a szállítást a szankciók megszüntetésétől tenné függővé.

Mevlüt Çavuşoğlu török ​​külügyminiszter szerdán orosz hivatali parnerével, Szergej Lavrovval együtt kijelentette, hogy az ukrán gabonaexport tengeri folyosón történő újraindítására vonatkozó ENSZ-indítvány „ésszerű”, és további tárgyalásokat szorgalmaztak Moszkva és Kijev között a hajók biztonsága érdekében.

Peszkov a szokásos sajtótájékoztatóján arról is beszélt: Oroszország nem várja el a Gazpromtól, hogy több európai fogyasztónak csökkentse a gázszállítást, és hozzátette, hogy a rubeles fizetés rendszere az orosz terveknek megfelelően alakult.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik