A következő élő közvetítés része Biden Zelenszkijről, Navalnij Putyinról írt a Times-ban; a megszállt Herszonban hivatalossá teszik az orosz nyelvet

Német alkancellár: A napokban áttörést történhet az orosz olajembargó ügyében

Adri Salido / Anadolu Agency / AFP
Adri Salido / Anadolu Agency / AFP

Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter szerint elérhető közelségbe került a megállapodás az orosz kőolaj európai uniós embargójáról – közölte a politikus a ZDF hétfő esti híradójában.

Már csak néhány tagállam, mindenekelőtt Magyarország jelez problémákat – jelentette ki Habeck, hozzátéve, hogy tudomásul kell venni, hogy országonként eltérő a függőség az orosz kőolajimporttól. Elmondása szerint lehetséges olyan megoldás, amely figyelembe veszi ezeket a különbségeket, de ehhez „Magyarországon is történni kell valaminek”.

Hangsúlyozta, hogy az embargó önmagában nem elég, mert nem gyengíti automatikusan Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Ezt mutatja, hogy az Egyesült Államokban elrendelt embargó hatására emelkedésnek indult az olaj világpiaci ára, vagyis „Putyin az utóbbi hetekben kevesebb olajat adott el, de több bevétele keletkezett”.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik