A következő élő közvetítés része Rakéta csapódott be Kárpátalján, civileket evakuáltak Mariupolból

A külügyet kérdezné az ukrán nagykövet, mit tudnak a magyarok a háború leállításáról

Kedd reggel jött a hír, hogy Ferenc pápa egy interjúban közölte: Orbán Viktorral való pár héttel ezelőtti vatikáni találkozóján elhangzott, Orbán értesülései szerint az oroszok május 9-re befejeznék az Ukrajna elleni offenzívát. Az Azonnali meg tudta erről szólaltatni Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövetet, aki reggel értesült a hírről, találkozót is kezdeményezett emiatt a magyar illetékesekkel. Így fogalmazott:

Tudjuk, hogy sokszor a partnereinknek több információja van mint nekünk, és nagyon fontos lenne, hogy mi is megkapjuk őket, hiszen fontos lehet a háború befejezéséhez, hogy tudjunk hasonló tervekről.

Nepop szerint sok olyan hír jelent meg, amit ők hivatalos forrásokból másképp tudnak: pl. milyen nyelven tanulhatnak Magyarországon a menekült ukrán gyerekek, vagy mennyi ukrán sebesültet tud ellátni a magyar egészségügy. A nagykövet azt mondta, a magyar külügy még nem válaszolt a találkozót érintő kérésre. Pintér Sándor belügyminiszterrel azonban lesz majd találkozója, vele a menekültkrízisről fognak beszélni.

Mónus Márton / MTI
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik