A következő élő közvetítés része Rakétatalálat ért egy civilek evakuálásra használt donyecki vasútállomást, legalább 50 ember, köztük gyerekek haltak meg

Visszaszólt Oroszországnak a Human Rights Watch a kitiltás hírére

Fadel Senna / AFP
Fadel Senna / AFP

Úgy tűnik, nem marad szó nélkül, hogy az orosz igazságügyi minisztérium bejelentette: visszavonta tizenöt nemzetközi civil szervezet bejegyzését, azaz gyakorlatilag kitiltka őket az országból. A külföldi szervezetek között az autoriter rezsimek által előszeretettel akadályozott olyan szervezetek is vannak, mint az Amnesty International vagy a Human Rights Watch. Ezeknek most be kell zárniuk helyi irodáikat Oroszországban.

A Human Rights Watch a hírre nem maradt tétlen, és a Twitteren fejezte ki tiltakozását az orosz kormánynak.

Az orosz komány már korábban világossá tette, hogy nincsenek hasznára az ukrán civilek védelméről szóló tényközlések. Ez is csak egy újabb bizonyíték erre

– áll a civil szervezet bejegyzésében.

A poszthoz tartozó kommentsorban aztán kifejtik: az emberi jogi szervezet már a szovjet korszakban is dolgozott is, amikor Oroszország még zárt totalitárius állam volt. Azt írták, valahogy akkor is megtalálták a módját, hogyan tárják fel és dokumentálják az emberi jogi visszaéléseket, és ezt meg fogják tenni a jövőben is.

A Human Rights Watch továbbá figyelmeztette Oroszországot, térjen vissza azokhoz a normákhoz, amelyekhez az ENSZ emberi jogi rendszere értelmében köteles is tartani magát.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik