A következő élő közvetítés része Rakétatalálat érte Lvivet, élesen bírálta Orbánt a lengyel köztársasági elnök

Tíz humanitárius folyosó megnyitásáról egyeztek meg szombaton

ANDREA CARRUBBA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
ANDREA CARRUBBA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Szombaton tíz humanitárius folyosóról állapodtak meg Kijev, Luhanszk és Donyeck térségében, hogy evakuálják a civileket az orosz invázió által érintett településekről – írja a CNN Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes tájékoztatása alapján.

Délkeleten magán úton szervezik meg a szállítást az ostromlott Mariupol városából Zaporizzsjáig, viszont mivel az orosz erők az ellenőrző pontokon blokkolják a buszokat, szombaton nem tudták központosítva evakuálni a lakosokat.

Az ukránok tájékoztatása szerint az orosz csapatok behatoltak a Kijevtől északra fekvő Szlavutics városába, ami több száz ukrán civil tiltakozását váltotta ki. Olekszandr Pavliuk, a kijevi regionális adminisztráció vezetője szombaton reggel azt mondta, hogy az orosz megszállók elfoglalták a szlavuticsi kórházat. Verescsuk ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy már dolgoznak a Szlavuticsból, Dimerből és Ivankivból kivezető folyosók megnyitásán is.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: a déli Herszon városában Verescsuk a lakosok aktívan és tömegesen tiltakoznak a megszállás ellen.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik