A következő élő közvetítés része Új harccsoportokat telepít Magyarországra a NATO, az ukránok ostromgyűrűbe zárták Kijev megyében az orosz erőket

Ha az oroszok beveszik Mariupolt, össze tudják kötni a Krímet Donbasszal

Az elmúlt hetekben sokszor leírtuk, hogy a folyamatos orosz tűz alatt álló Mariupol stratégiai fontosságú kikötőváros, arról azonban nem igen beszéltünk, hogy miért. Most egy orosz tisztviselő ismertette a Krím félsziget és az oroszok által megszállt délkeleti Donbassz régió összekötésére vonatkozó terveiket, melyre akkor kerülhet sor, ha a hadsereg átveszi az ellenőrzést Mariupol felett.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézi Kirill Sztepanovot, Oroszország déli szövetségi körzetének tanácsadóját, aki elárulta, hogy

a Krím és Mariupol közötti autópálya ellenőrzésének átvétele megbízhatóan összeköti a félszigetet a Donbasszal egy közlekedési folyosó révén.

Hozzátette, hogy ez a folyosó és a krími szárazföldi híd tranzitterületet képezne, amely összekötné a Kaukázus régiót, a Fekete-tenger északi partján lévő tengeri kikötőket és az oroszok által megszállt Donyeck és Luhanszk régiók ipari központjait.

Az orosz erők hetek óta szünet nélkül lövik a várost.

Az ott élő civilek az egyik legsúlyosabb bombázást szenvedték el egész Ukrajnában,

melynek következtében az otthonok több mint 80 százaléka megrongálódott. A Human Rights Watch e heti jelentése idézte a lakosokat, akik földi pokolként jellemezték a várost.

(BBC)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik