A következő élő közvetítés része Elérték a harcok Mariupol központját, százak vannak még a bombázott színház romjai alatt

Karácsony: A kormány által biztosított ingyenes vasúti utazás mégsem teljesen ingyenes a menekülő ukránok számára

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A kormány által biztosított ingyenes vasúti utazás mégsem teljesen ingyenes a putyini agresszió elől menekülők számára, ezért a Fővárosi Önkormányzat 3000 helyjegy árával segít – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

„Az elmúlt napokban a budapesti pályaudvarokon egyre több olyan Ukrajnából menekülttel találkozni, akik nem tudnak az elvileg ingyenes vasúti jeggyel élni. Ennek oka, hogy a továbbutazók számára pénzbe kerül a helyjegy, amelyhez forintra van szükségük. Információink szerint Budapesten az ukrán hrivnyát napok óta nem lehet átváltani, illetve egyre több menekült nem tud a bankkártyájával fizetni. Az eddig tapasztaltok szerint civil szervezetek, önkéntesek állnak a nemzetközi jegypénztárnál, és fizetnek a menekültek „ingyenes” jegyéért.”

A Fővárosi Önkormányzat ezért 3000 helyjegy árának erejéig gyors segítséget nyújt azoknak a civil szervezeteknek, akik a pályaudvarokon jelenleg is „helytállnak” az állam helyett. A Fővárosi Önkormányzat vezetése ezért felvette a kapcsolatot több olyan civil szervezettel, akik most is anyagi hozzájárulásukkal segítik az ukrajnai menekültek tovább utazását – írja a főpolgármester.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik