A következő élő közvetítés része Az oroszok négyszáz embert ejtettek túszul egy mariupoli kórházban, Joe Bident kitiltották Oroszországból

Meghalt a Fox News Ukrajnából tudósító operatőre

Fox
Fox

Néhány nappal azután, hogy Brent Renaud amerikai újságírót lelőtték Ukrajnában, újabb amerikai sajtómunkás vesztette életét a háborús események forgatagában.

A Fox News tévécsatorna megerősítette a hírt, hogy az operatőrük, Pierre Zakrzewski nem élte túl azt az incidenst, amikor tüzet nyitottak a kocsijukra Kijev közelében, és amiben a vele utazó riporter, Benjamin Hall is megsérült.

A hírt megerősítő tweetben a csatorna vezérigazgatója, Suzanne Scott azt írta, nehéz szívvel, nagy szomorúsággal osztják meg a hírt, hogy a csatorna operatőre életét vesztette Ukrajnában. Scott azt mondja, nem tudnak részleteket, annyi bizonyos, hogy Zakrzewski és Hall anyagot gyűjtöttek Kijev közelében, amikor rájuk lőttek. A szerencsétlenséget túlélő Hall is megsérült, őt kórházban ápolják.

Pierre Zakrzewski több háborús övezetből is tudósított pályája során, megjárta Irakot, Afganisztánt és Szíriát is, február óta tartózkodott Ukrajnában.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik