A következő élő közvetítés része Lakóházat ért találat Kijevben, megnyílt a humanitárius folyosó Mariupolnál, kedden folytatódnak a béketárgyalások

Szijjártó: Épeszű ember nem akarhatja ezt!

Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Remélem, mindenki érti most már: ha nem tiltottuk volna be a fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon, akkor azok átadására a magyar–ukrán határon került volna sor, az pedig a tegnapihoz hasonló támadás veszélyét okozta volna Kárpátalja területén, a magyar–ukrán határ közelében. Épeszű ember nem akarhatja ezt!

– ezt írja többek között Szijjártó Péter a saját Facebook-oldalára hétfőn reggel kitett posztjában. A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal is megismételte azt a kormányzati álláspontot, miszerint a baloldal fegyvert és katonákat küldene Ukrajnába, sőt, az ellenzék a fegyverszállítmányok áthaladásának tilalmát szerinte egyenesen árulásnak nevezte. „Holott ez utóbbi veszélyességéről – ha korábban nem voltak vele tisztában – tegnap végérvényesen meggyőződhetett mindenki: az oroszok támadást intéztek egy Lengyelországtól alig húsz kilométerre fekvő támaszpont ellen, ahol szakértők szerint külföldről érkezett fegyverszállítmányokat tároltak. A fegyverszállítások betiltása a biztonságot, azok esetleges engedélyezése – ahogy a baloldal szorgalmazza – pedig a veszélyt jelenti” – ismételte meg a külügyminiszter.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik