A következő élő közvetítés része Lakóházat ért találat Kijevben, megnyílt a humanitárius folyosó Mariupolnál, kedden folytatódnak a béketárgyalások

Meghalt a mariupoli kórházból kimentett nő és csecsemője

AP / YouTube
AP / YouTube

Az AP hírügynökség jelentése szerint meghalt az a terhes nő, akit a mariupoli gyermekkórház szülészetéről mentettek ki hordágyon, miután az oroszok lebombázták az épületet szerdán. A mentésről készült képek és videók bejárták a világsajtót.

A nőt a támadás után átszállították egy másik, a frontvonalhoz még közelebbi kórházba, és az AP beszámolója szerint amikor rájött, hogy elveszíti gyerekét, azt kiabálta, hogy „Öljetek meg!” A csecsemőt császármetszéssel hozták világra, de nem mutatott életjeleket. Az anyát, akinek összezúzódott a medencéje, a csípője pedig levált, fél órán át próbálták újraéleszteni, de az ő életét sem tudták megmenteni.

A szerdai légicsapás utáni káoszban az orvosoknak arra sem volt idejük, hogy kiderítsék a nő nevét, mielőtt a férje és az apja elvitték volna a holttestét. Azt mondták, legalább valaki érte jött, így nem került a tömegsírokba, amelyeket a 400 ezres kelet-ukrajnai város egyre több halottjának ástak.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik