A következő élő közvetítés része Nagy csapás készülődhet Kijevben, a magyar ellenzék Orbánék oroszbarátsága ellen tüntetett

Kanada is azt kéri, hogy vizsgálják ki, követett-e el Oroszország háborús bűnöket

Kanada a hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) fordul, hogy a testület vizsgálja ki, Oroszország követett-e el emberiesség elleni és háborús bűnöket Ukrajnában – jelentette be kedden Mélanie Joly kanadai külügyminiszter.

Joly Genfben beszélt erről újságíróknak, miután több kollégájával együtt tüntetőleg kivonult Szergej Lavrov orosz külügyminiszter videókapcsolaton keresztül elmondott beszédéről. Az ICC főügyésze előző nap jelentette be, a bíróság jóváhagyását kéri, hogy vizsgálatot indíthasson.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a genfi leszerelési konferencián háborús bűnök elkövetésével vádolta meg Oroszországot azt állítva, hogy az orosz erők városokat lövetnek, és óvodákat, lakóépületeket, kórházakat, gyermekotthonokat, buszokat és mentőautókat vesznek tűz alá. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak kedd reggel szintén azzal vádolta meg Oroszországot, államigazgatási központokat és lakóépületeket lövet, hogy pánikot keltsen és civilekkel végezzen.

A Kreml ezzel egy időben visszautasította azokat a vádakat, miszerint Oroszország háborús bűnöket követne el.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik