A következő élő közvetítés része Nagy csapás készülődhet Kijevben, a magyar ellenzék Orbánék oroszbarátsága ellen tüntetett

Az elmúlt napokban több orosz egység is megadta magát harc nélkül

UKRAINIAN INTERIOR MINISTRY PRESS SERVICES / AFP
UKRAINIAN INTERIOR MINISTRY PRESS SERVICES / AFP

A CNN egy amerikai tisztségviselőre hivatkozva azt írja, a Kijev alá gyülekező orosz erők hozzávetőlegesen ugyanott vannak, ahol egy nappal korábban.

Információi szerint az orosz előrehaladást nem csak az üzemangyaghiány hátráltatja, de helyenként az élelmiszer-ellátás is akadozik. Mindezek mellett megemlíti azt is, hogy az ukránok ellenállása is komoly feladat elé állítja az orosz haderőt, ami így a vártnál lassabban halad.

A tisztviselő ugyanakkor azt is kijelentette, hogy az oroszok azért is szünteteltették az előrenyomulást, mert a csapatok átcsoportosítanak, a vezérkar változtat a taktikán. Azzal ugyanakkor ő is egyetért, amit az Egyesült Államok korábban már jelzett, hogy az orosz csapatok a további harcokban még nagyobb tűzerőt vetnek be, az eddigieknél is pusztítóbb fegyverrendszerhez folyamodnak.

Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy az orosz hadsereg kockázatkerülőnek tűnik, ha saját csapatairól van szó.

Volt már példa arra az elmúlt napokban, hogy egyes egységek letették a fegyvért, néhányan harc nélkül adták meg magukat. Nagyrészük olyan sorköteles katona, aki soha nem volt még harcban, sokunak meg sem mondták, hogy háborúba viszik őket

– ecsetelte a CNN forrása.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik