Nagyvilág

Téli ítéletidő csap le az USA északkeleti partvidékére

SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Heves hóviharra – erős szélre, fagyos hidegre és mintegy 60 centiméter hóra – készülnek szombaton az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, New England régióban és New York államban, írja az MTI.

A légitársaságok a közelgő ítéletidő miatt mintegy 5 ezer hétvégi járatot töröltek, és további több mint 8 ezer járat csak késésekkel közlekedik. Maryland, Massachusetts, New Jersey és New York állam kormányzói szükségállapotot hirdettek, és arra kérték az embereket, hogy ne induljanak útnak sehova a hétvégén. A hatóságok arra számítanak, hogy az utóbbi évek legnagyobb hóviharát kell átvészelniük.

A meteorológiai szolgálat áradás veszélyére is figyelmeztetett a partokhoz közeli vidékeken, az Amtrak vasúttársaság pedig az érintett terület nagy részén törölte vonatjáratait.

Szinte napra pontosan 44 évvel ezelőtt, 1978-ban bénította meg nagy erejű hóvihar New England térségét. Akkor alig tudtak felkészülni a vihar érkezésére. Rövid idő alatt mintegy 70 centiméter hó hullott, és a zord időjárás miatt többtucatnyian meghaltak. Rengeteg ember a házában rekedt, és a nagyobb autópályák egy hétig járhatatlanok voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik