Nagyvilág koronavírus

Már 12 halálos áldozata van az Egyesült Királyságban a koronavírus omikron variánsának

MTI/EPA/Filip Singer
MTI/EPA/Filip Singer

Immár tizenkét halálos áldozata van a koronavírus omikron variánsának az Egyesült Királyságban – írja a Reuters az Egyesült Királyság miniszterelnök-helyettesének beszámolója alapján. Dominic Raab arról is beszélt, hogy 104 omikronnal fertőzött beteget ápolnak kórházban. Múlt péntekre pedig megközelítette a 25 ezret azok száma, akiknél kimutatták az új variánst.

Múlt héten egyébként az eddigi harmadik legtöbb napi fertőzöttet, 93 ezer új koronavírusost igazoltak, ám a következő hetekben arra számítanak, hogy egymás után dőlnek majd meg az eddigi szomorú rekordok.

A brit egészségügyi miniszter a múlt héten arról beszélt, hogy a koronavírus gyorsan terjedő omikron változata Londonban a naponta újonnan kiszűrt fertőződések 80 százalékát, a más angliai térségekben azonosított új koronavírusos esetek 60 százalékát okozza.

A miniszter szerint mindenkinek óvatosan kell összeállítania karácsonyi programjait, de az egyéni döntéseken múlik, hogy az emberek részt vegyenek-e az idén karácsonyi partikon. Az Egyesült Királyság egészében a brit egészségügyi minisztérium legutóbbi, szombat esti adatai alapján harmadik napja 90 ezer felett jár és egy hét alatt 44 százalékkal nőtt a koronavírus-tesztekkel naponta kiszűrt új fertőződéses esetek száma, ugyanakkor a kórházi kezelést igénylő megbetegedéseké ettől messze elmaradó ütemben, jóval laposabb görbét követve emelkedik, a Covid-19 betegség okozta halálozásoké pedig folyamatosan csökken.

Sajid Javid egyébként elmondta, két adag nem elegendő a koronavírus elleni oltásból, három dózis viszont már kitűnő védelmet nyújt.  

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik