Nagyvilág

Reuters: A Wizz Air fel akarta vásárolni az Easyjetet

Oláh Tibor / MTVA / MTI
Oláh Tibor / MTVA / MTI

Az Easyjet brit fapados légitársaság elutasította a magyar hátterű Wizz Air felvásárlási ajánlatát – írta meg a Reuters hírügynökség. Az Easyjet 1,7 milliárd dolláros tőkebevonást hajt végre a befektetők és tulajdonosok segítségével, emellett 400 millió eurós hitelkeretről állapodott meg a bakokkal, hogy átvészelje a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet. A cég nem nevezte meg, hogy ki tett ajánlatot összes részvényére, de Reuters szakmai forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a Wizz Air tehetett kísérletet a felvásárlására. A Wizz Air nem kommentálta a hírügynökség értesülését.

Az Easy Jet szerint a titokzatos ajánlattevő alábecsülte üzleti tevékenységet – tehát túl olcsó árat kínált – és azóta már el is állt a tranzakciótól. Johan Lundgren, az Easyjet vezérigazgató a hírügynökségnek azt mondta, hogy az érdeklődés „rendkívül feltételes jellegű” volt, a tőkevonásról viszont úgy nyilatkozott: „Úgy gondolom, hogy ez valóban egyszeri lehetőség az életben.”

A járvány hatására az Easyjet 4500 munkahelyet szüntetett meg. A felzárkózásban erős versennyel néznek szembe a Reuters szerint: a Ryanair, Európa legnagyobb költségvetésű légitársasága és a gyorsan bővülő Wizz Air is gyorsabban talpra álltak nyáron, mint az Easyjet.

Kapcsolódó
Váradi József: Nem lesz állóhely a fapados repülőgépeken
Bőrlabdára gyűjtött, aztán létrehozta a Wizz Airt, a minap hetven százalékot alkudott egy cipő árából, de „lehetett volna többet is, kicsivel, talán”. Nagyinterjú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik