Nagyvilág koronavírus

Olaszországban már vonatra is csak védettségi igazolvánnyal lehet felszállni

AFP
AFP

Olaszországban szerdától csak védettségi igazolvánnyal lehet felszállni a vonatokra, a rendőrséget pedig ki kellett vezényelni a vasútállomásokra, mert számos tüntetést jelentettek be mára az oltásellenesek, írja a BBC.

A dokumentum felmutatása a kormány döntésének értelmében kötelező már a gyorsvonatok mellett a belföldi repülőjáratokon, a hajókon, valamint az iskolákban és az egyetemeken.

Luigi Di Maio külügyminiszter elítélte az emberek intézkedés elleni agresszív felháborodását. A politikust a napokban több oltásellenes demonstráló is zaklatta, az interneten a halálát kívánták.

A digitális és papír formában egyaránt elérhető olasz védettségi igazolvány akkor érvényes, ha valaki legalább egy oltást felvett, a közelmúltban gyógyult ki a betegségből vagy van negatív tesztje.

Korábban már visszavezették a használatát a mozikban, az éttermekben és az uszodákban, de egyelőre helyi buszjáratokon még lehet enélkül utazni. A 12 éven aluliak kivételt képeznek.

Olaszországban már a 12 év feletti lakosság 70.1 százaléka felvette mindkét adag vakcinát, de a hatóságok aggódnak a delta variáns térhódítása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik