Marjai János / 24.hu
Nagyvilág

Szijjártó Péter nagyon aggódik amiatt, hogy a nagy techcégek be akarnak avatkozni a választásokba

Az Európai Uniónak biztosítania kell, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozásán.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva ugyanakkor azt hangsúlyozta: antidemokratikus és veszélyes, ha a nagy technológiai cégek dönthetnek arról, hogy mely politikus használhat szélesebb, mely politikus szűkebb csatornákat a választók eléréséhez.

Veszélyes, ha ezek a cégek dönthetnek arról, hogy mely politikus kommunikálhat, vagy ezek a cégek dönthetnek arról, hogy melyik hír helytálló, és melyik hír hamis

– fogalmazott.

Arról nem ejtett szót, hogy a magyar lakosság többsége ugyanakkor nem támogatná, hogy a magyar kormány vegye át a nagy techcégek szabályozását.

Kapcsolódó
A magyarok többsége nem bízná a kormányra a techcégek szabályozását
Közös EU-s intézkedésben látják inkább a megoldást a magyarok.

Szijjártó tájékoztatása szerint a tanácskozáson arra kérte kollégáit, hogy a családok védelme mellett a szólásszabadság megvédését is tűzzék ki célul, és tegyék lehetővé, hogy az Európai Unió biztosítani tudja, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba.

Ajánlott videó