Nagyvilág

Sokan ragaszkodnak az otthoni munkavégzéshez

Úgy fest, hosszabb távú hatása van a munkavégzésre a koronavírus-járványnak: a kényszerből az ágazatok nagy részére elrendelt otthoni munkavégzés annyira bejött sok munkavállalónak, hogy meg is tartanák. Nagyjából felesben járnának be a munkahelyre, illetve maradnának home office-ban – ezt mutatják a GKi felmérésének számai, amelyet a hvg.hu vett észre.

Akik szellemi munkát végeznek, azoknak most a 20 százalékuk dolgozik otthonról, a járvány után ennél csak alig kevesebben lesznek, akik maradnának is a munkavégzés ilyen formájánál. A versenyszférában dolgozó beosztottak 37 százaléka van a munkaideje legalább egy részében most távmunkán, és ha minden korlátozásnak vége lesz, ez az arány is csak 30 százalékra csökkenhet.

  • A távmunkában dolgozók 30 százaléka jár be heti három napot a munkahelyére, kettő napot pedig otthon dolgozik, 28 százaléknál fordított az arány.
  • „a már most is távmunkán lévők 25 százaléka úgy számol, hogy ez után egyáltalán nem jár be a munkahelyére, minden munkáját otthonról végzi,”
  • 10 százalék azok aránya, akik csak 1 napot járnak be a munkahelyükre, és 7 százalék, aki csak 1 nap a home office.

Ez az irodahasználatot is átalakítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik