Nagyvilág

Az emberhúst daráló szerb banda újabb tagjait fogták el

MUP Republike Srbije
MUP Republike Srbije
Szorul a hurok Bajkeverő Velja körül. Újabb hat emberét vették őrizetbe.

A gyanú szerint mindannyian annak a bűnbandának a tagjai, amelyet Veljko Belivuk és Marko Miljković irányított – írja a Szabad Magyar Szó. A bűnözőkre nagy erőkkel csaptak le. A belügyminisztérium videót is közzétett elfogásukról.

A házkutatásnál két pisztolyt, egy légpuskát, 600 golyót, kisebb mennyiségű kábítószert, mobiltelefonokat, számítástechnikai eszközöket, pénzt találtak.

A gyanúsítottak ellen a szervezett bűnözés elleni ügyészség indított büntetőeljárást.

Korábban erről a bandáról, az úgynevezett Belivuk-klánról beszélt a tévében a szerb államfő, aki azzal sokkolta a nézőket, hogy részletesen ecsetelte, miként darálták le áldozataik húsát a bűnözők.

Kapcsolódó
Megkínozta, majd ipari húsdarálón ledarálta az áldozatait egy szerb bűnszervezet
Több ember DNS-ét találták meg az ipari darálón. Videón a gyilkos banda rejtekhelye.

A banda tagjai az emberrablásokon, gyilkosságokon túl drogkereskedelemmel és pénzmosással is foglalkoztak.

Veljko Belivuk, más néven Velja Nevolja (Bajkeverő Velja) a Partizán Belgrád Sírásók nevű hírhedt szurkolói csoportját vezette. A foci csak az álca volt, noha a gyanú szerint Aleksandar Vucic elnök volt testőre, Slavisa Kokeza üzletember, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnöke is üzleti kapcsolatban állt Veljko Belivukkal. A Partizan stadionjában fegyvereket, drogot rejtegettek, de kapcsolatba hozták a bandát egy elnök elleni merénylettel is.

A szerb államfő erre utalva, mondta azt, hogy a gyilkosok „csevapot készítettek az áldozatok húsából”, és neki ezt a sorsot szánták. Az interjú után sokan bírálták az elnököt, egy ismert jogász szerint őt is ki kellene hallgatni a Belivuk-ügyben, mert nagyon sokat tud, igen részletesen beszčlt a banda bűneiről.

Korábban az ellenzék a kormányt is kapcsolatba hozta a Belivuk-klánnal, Borivoje Borovic ügyvéd pedig arról beszélt, hogy Szerbiában a jelenlegi hatalom régóta felhasználta piszkos ügyleteihez a focihuligánokat.

Kapcsolódó
Bírálják a szerb elnököt, amiért a ledarált emberekről beszélt
Egy ismert jogász szerint az államfőt ki kellene hallgatni a Belivuk-ügyben. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik