Nagyvilág

Hiába faggatták a maffiáról a szerb foci urát

Az elnök csalódott volt testőrében, aki a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnökeként nem vállalta a poligráfos vizsgálatot.

A szerb rendőrség előállította és kihallgatta Aleksandar Vucic államfő volt testőrét, Slavisa Kokezát, aki immár üzletember és a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnöke. A gyanú szerint üzleti kapcsolatban állt a hírhedt Veljko Belivukkal – írja a Délhír.

A Vajdaság Ma szerint a belügyminiszter azt közölte, hogy bár a rendőrség erősen kételkedik válaszai igazságtartalmában, és a sportvezető elutasította a poligráfos vizsgálatot, de folytatják az alvilági csoportok ellen a harcot. Vucic elnök azt mondta, nem tudja elhinni, hogy volt testőre nem vállalta a hazugságvizsgálatot.

Kokeza kihallgatása előtt a rendőrség leleplezett egy bűnözői csoportot, amely a Partizan fociklub szurkolói csapatát használta fedőszervezetként. Ennek vezetője volt, Belivuk (alias Bajkeverő Velja).

Az államfő a Prva Televízióban azt mondta, a héten közzéteszi a nyomozás részleteit, amelyek sokkolni fogják „nem csak egész Európát, de az egész világot” – írta a Szabad Magyar Szó. A portál  szerint a Belivuk-klán tagjai az emberrablásokon, gyilkosságokon túlmenően drogkereskedelemmel és pénzmosással is foglalkoztak.

A Partizan stadionjában fegyvereket és drogot rejtegettek, de kapcsolatba hozták őket egy elnök elleni merénylettel is. A Balk.hu korábban ezért az ügy legérdekesebb szálának nevezte, hogy az államfő fiát, Danilo Vucicot is lefotózták Bajkeverő embereivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik