Nagyvilág koronavírus

Kínai és orosz vakcinák milliói érkeznek hamarosan

Menczer Tamás / Facebook
Menczer Tamás / Facebook
Menczer Tamás külügyes államtitkár a szerinte oltásellenes baloldalt emlegetve mondta el, hány kínai és hány orosz ampulla érkezik.

Több mint 4,5 millió adag vakcina érkezik a következő hetekben Kínából és Oroszországból, ezért indított a baloldal támadást a keleti vakcinák ellen – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás a Facebook-oldalán pénteken az MTI szerint.

Menczer Tamás a facebookos videójában kifejtette, a következő hetekben 3,9 millió vakcina érkezik Kínából és 780 ezer Oroszországból. Ez a mennyiség jelentősen segít majd a járvány legyőzésében. Menczer is folytatta a kormányzati kampányt, ami oltásellenességgel vádolja az ellenzéket:

Szerinte „összehangolt, szervezett és tervezett támadást” indítottak a keleti vakcinák ellen. Mindez azért érdekes, mert az ellenzéki pártelnökök többször is kiálltak az oltás fontossága mellett.

Az államtitkár mindenkitől azt kéri, hogy ne higgyen az oltásellenes hangoknak. Minden vakcina hatásos és biztonságos, az oltás életet ment.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik