Nagyvilág koronavírus

Felépült a koronavírusból egy 116 éves apáca

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből egy francia idősotthonban élő 116 éves apáca, miután az intézményben gócpont alakult ki, írja a Guardian.

Andrée nővér 1904-ben született Lucile Randon néven és még januárban lett pozitív a tesztje a Sainte-Catherine Labouré otthonban Toulon városának közelében. A 88 lakóból 81-en megbetegedtek, közülük tízen meghaltak.

A nővérnek, aki csütörtökön ünnepli 117. születésnapját, egyáltalán nem volt tünete, de karanténba zárták egy szobába, így misére sem járhatott gyógyulása ideje alatt.

A személyzet szerint egyetlen panasza volt, az pedig a magány.

Franciaországban több lap is címlapon hozta a történetet. Az egyik újság azt írta,

Andrée nővér, Franciaország és Európa legidősebb nője legyőzte a vírust.

David Tavella, az otthon szóvivője a Var Matin című helyi lapnak arról beszélt, a nő egyáltalán nem félt a vírusról.

Soha nem kérdezett arról, hogy milyen az állapota. Csak azt akarta tudni például, hogy mi lesz az ebéd. Egyáltalán nem félt a betegségtől, inkább a többi lakó állapota aggasztotta

– mondta.

A vak és tolószékes nővér nevelőként és oktatóként dolgozott 1944-ig, amikor belépett egy kolostorba 40 éves korában. 1979 óta él idősotthonokban, Toulonba 2009-ben költözött át.

Tavaly az apáca arról beszélt, fogalma nincs, hogy él ilyen hosszú életet.

Tippem sincs, mi a hosszú élet titka. Erre csak Isten adhatja meg a választ. Nagyon sok boldogtalan korszak volt az életemben, és az első világháború idején, 1914 és 1918 között gyermekként ugyanúgy szenvedtem, mint bárki más

– nyilatkozta egy francia rádiónak.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik