Nagyvilág

Trump azonnali felmentésére szólított fel Nancy Pelosi

Samuel Corum/Getty Images/AFP
Samuel Corum/Getty Images/AFP
Donald Trumpnak az elnöki hivatalból való azonnali felmentését követelte csütörtökön Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke az Egyesült Államok alkotmányának 25. kiegészítése alapján, írja az MTI.

Ennek értelmében a kormány tagjainak többsége vagy egy kongresszus által kijelölt testület az alelnök vezetésével alkalmatlannak nyilváníthatja az elnököt feladatai ellátására.

Ha Mike Pence alelnök és Trump kabinetjének tagjai nem távolítják el hivatalából Trumpot, úgy Trump ellen alkotmányos felelősségre vonási eljárást kell indítani

– érvelt Pelosi egy sajtótájékoztatón.

Trump-párti tüntetők százai szerdán erőszakkal behatoltak a washingtoni törvényhozás épületébe, hogy megakadályozzák Joe Biden demokrata párti jelölt elnökválasztási győzelmének hitelesítését.

Sajtótájékoztatóján Pelosi Steven Sundnak, az amerikai Capitolium rendőrfőnökének lemondását is követelte, amiért a Trump-párti tüntetők szinte akadálytalanul hatolhattak be a törvényhozás épületébe.

Kapcsolódó
Donald Trump élvezettel nézte hívei rombolását
Az amerikai elnök még mindig nem ítélte el az amerikai kongresszus épületét lerohanó embereket, és nem hajlandó elismerni, hogy elveszítette az elnökválasztást. Közben már legodaadóbb munkatársai is kerülik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik