Nagyvilág

Madeleine McCann eltűnése: „Ha a nyilvánosság ismerné a bizonyítékokat, ugyanarra a következtetésre jutna”

Carabinieri Milano via Getty Images
Carabinieri Milano via Getty Images

Hans Christian Wolters német ügyész szerint a nyilvánosság is ugyanarra a következtetésre jutna a Madeleine McCann meggyilkolásával gyanúsított, szexuális bűnözőként nyilvántartott német férfival kapcsolatban, mint ő, ha ismernék a birtokában lévő bizonyítékokat.

Kapcsolódó
A német hatóságok megerősítették a 13 éve eltűnt Madeleine McCann szüleinek, hogy lányuk halott
A Sky News szerint erre bizonyítékok is vannak, de ezeket nem közölheti az ügyészség.

Wolters a BBC megkeresésére arról beszélt, ugyan a vádemeléshez még nincs elegendő bizonyítékuk, de nagyon magabiztos azzal kapcsolatban, hogy Christian B. volt az elkövető.

Ha látnák, milyen bizonyítékok vannak a birtokunkban, valószínűleg ugyanarra a következtetésre jutnának, mint mi, de nem árulhatok el részleteket, mert nem szeretném, ha a gyanúsított tudná, mi van a kezünkben, taktikai megfontolásból

– magyarázta az ügyész.

Alexander Koerner/Getty Images A gyanúsított birtokát korábban átkutatta a rendőrség

A gyanúsított szexuális erőszak és kábítószer-kereskedelem miatt jelenleg is börtönbüntetését tölti Németországban. Christian B. Portugáliában élt Madeleine McCann eltűnésének idején, és legkevesebb három szexuális jellegű támadást követett el az ott tartózkodása idején, közülük kettőt gyermekekkel szemben.

Wolters azt reméli, jövő év elején vádat emelhetnek majd ellene.

Nem ígérhetek, nem garantálhatok semmit, de nagyon magabiztos vagyok, mert sok olyan dolgot megtudtunk, ami egyszerűen nem enged más következtetéseket levonni

– közölte.

Madeleine McCann 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz városában egy szállodából, ahol szüleivel és két testvérével együtt nyaralt nem sokkal a negyedik születésnapját megelőzően. Christian B. 2005-ben ugyanott támadt rá egy amerikai nőre 2015-ben, 18 hónappal azt megelőzően, hogy Madeleine-nek nyoma veszett.

Kapcsolódó
Valaki tudja, hová tűnt Madeleine McCann
A világ legismertebb gyermekeltűnési ügyéről forgatott dokumentumsorozatot a Netflix. Ki és miért rabolhatta el a hároméves brit kislányt?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik