Nagyvilág koronavírus

Izland felfüggeszti a sporteseményeket

Továbbá bezárják az uszodákat és az éjszakai szórakozóhelyeket, az alkoholt felszolgáló éttermeknek pedig este kilenckor szintén le kell húzniuk a rolót.

Újabb, a koronavírus terjedésének lassítását célzó korlátozásokat jelentett be az izlandi miniszterelnök pénteken.

Katrín Jakobsdóttir újságíróknak azt mondta, az összejövetelek maximum létszámát az eddigi 20-ról 10-re csökkentik, temetéseken pedig legfeljebb 30 ember vehet részt.

Felfüggesztik a sporteseményeket és a színpadi előadásokat, bezárják az uszodákat és az éjszakai szórakozóhelyeket, az alkoholt felszolgáló éttermeknek pedig este kilenckor szintén le kell húzniuk a rolót.

Az új rendelkezések szombaton lépnek életbe, és elvileg november 17-ig maradnak érvényben. Mindazonáltal a vonatkozó kormányközlemény hozzáteszi, elképzelhető, hogy hamarabb feloldják, ám meg is hosszabbíthatják azokat.

A 336 ezer lakosú Izlandon eddig 4797 fertőzöttet regisztráltak. Noha a szigetország sikeresen ellaposította a járványgörbét a nyár elején, július végétől ismét emelkedni kezdett az esetszám. Hónapok óta először ismét jelentettek haláleseteket is, így a Covid-19 igazolt halálos áldozatainak a száma 13-ra emelkedett az országban.

Kiemelt kép: Katrin Jakobsdottir 2020. február 3-án, Oslóban
Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik