Nagyvilág

Drogvádakkal vették őrizetbe Mexikó korábbi védelmi miniszterét

Los Angelesben őrizetbe vették Mexikó előző védelmi miniszterét, Salvador Cienfuegos tábornokot – írja az MTI. Diplomáciai források szerint a tábornok ellen az amerikai kábítószer-bűnözés ellen küzdő hatóság (DEA) adott ki elfogató parancsot.

A tábornok 2012 és 2018 között töltötte be a védelmi miniszteri posztot, Enrique Pena Nieto volt mexikói elnök kormányzatában.  A tábornokot a Los Angeles-i repülőtéren fogták el.

Meg nem nevezett mexikói és amerikai diplomáciai források a Reuters hírügynökségnek ugyanakkor elmondták, hogy a tábornok ellen az amerikai kábítószer-bűnözés ellen küzdő hatóság (DEA) adott ki elfogató parancsot.

Cienfuegos a legmagasabb rangú mexikói tisztségviselő, akit az Egyesült Államokban letartóztattak, amióta 2019-ben Texasban őrizetbe vették Genaro García Luna korábbi közbiztonsági minisztert, aki 2006 és 2012 között hat éven át szolgált Felipe Calderón elnök kormányában. García Lunát drogcsempészettel vádolták, de ő ártatlannak vallotta magát az ellen indított eljárásban.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik