Nagyvilág

Botránykönyve miatt perlik Melania Trump korábbi bizalmasát

Stephanie Winston Wolkoff szerint Trumpék visszaélnek hatalmukkal, el akarják hallgattatni.

Az amerikai kormány pert indít Stephanie Winston Wolkoff ellen. Az igazságügyi tárca szerint a first ladyről egykori  tanácsadója olyan könyvet írt, amellyel megszegte a titoktartási kötelezettségét, amit szerződésben vállalt.

A minisztérium A Melania és én, a first ladyhez fűződő barátságom kiteljesedése és bukása című kötet bevételeire is igényt tart. Azt kérte a bíróságtól, hogy a könyv eladásából, esetleges megfilmesítéséből befolyó pénzt utaltassa egy kormányzati alapítványhoz, onnan a pénzügyminisztériumhoz, írta az állami hírügynökség.

Stephanie Winston Wolkoff korábban, még Donald Trump elnökké választása előtt, baráti viszonyt ápolt Melania Trumppal, akinek később tanácsadója lett a Fehér Házban. Könyvében az eddig ismertnél „agresszívabbnak” írja le Melania Trumpot.

Újabb botránykönyv jelent meg Trumpékról
A first lady állítólag gyakran nevezi kígyónak Ivanka Trumpot.

A CNN hírtévében Winston Wolkoff a minap beszámolt a könyvben írottakról, de az MTI szerint interjúja és kötete visszhangja a first ladyre nézve pozitív volt. Kiderült, Melania nem az az elnyomott feleség, amilyennek az amerikai sajtó férjével ellenséges része őt beállítja. A könyvből egy önálló, határozott kiállású, a férjét szerető asszony portréja bontakozik ki, akinek nagy hatása van az elnökre.  Winston Wolkoff szerint Donald Trump mindenben meghallgatja  felesége véleményét, senki nincs rá olyan jelentős befolyással, mint Melania.

Végeredményben Melania is csak egy Trump
Elolvastuk az amerikai First Lady egykori legjobb barátnőjének, Stephanie Winston Wolkoffnak a könyvét, aki bő egy évig volt Melania Trump tanácsadója, majd megromlott a kapcsolatuk.

Az 50 éves, egyébként rendezvényszervezéssel foglalkozó Winston Wolkoff kedden reagált a perre. Tudatta, mindenben eleget tett a Melania Trumppal kötött megállapodásnak, azonban titoktartási kötelezettsége azzal véget ért,

amikor a Fehér Ház felmondta a megállapodást.

Szerinte az elnök és a first lady az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumát használja fel, hogy elhallgattassa őt.

Ez az amerikai alkotmány (szólásszabadságról szóló) első kiegészítésének megsértése és kirívó kormányzati visszaélés a saját személyes érdekek és célok érdekében”.

Panaszában az igazságügyi tárca azzal érvelt, hogy a first lady hagyományos közszereplői mivolta okán jogosult a panasz ügyében eljárni. Ez a hagyomány Martha Washingtonig, az Egyesült Államok első elnöke, George Washington hitveséig nyúlik vissza.

Kiemelt kép: Az amerikai elnök és felesége, Melania Trump köszönti támogatóit a washingtoni Fehér Házban. MTI/EPA/UPI/Ken Cedeno

Ajánlott videó

Olvasói sztorik