Nagyvilág

Újabb botránykönyv jelent meg Trumpékról

A first lady állítólag gyakran nevezi kígyónak Ivanka Trumpot.

A Melania és én, a first ladyhez fűződő barátságom kiteljesedése és bukása című kötetet Stephanie Winston Wolkoff írta. A szerző korábban a divatiparban dolgozott, 2017 elejétől 2018 februárjáig az elnök feleségének tanácsadójaként alkalmazták. Akkor, információk kiszivárgása miatt, kellett távoznia a Fehér Házból.

Az MTI szerint a szerző úgy állítja be magát, mint aki baráti viszonyba került a tartózkodó, távolságtartó Melania Trumppal. A sajtóban megjelent idézetekből az derül ki, hogy nem bennfentes információkkal, inkább sztorikkal, anekdotákkal szolgál, amelyek jó része már korábban ismert volt.

Winston Wolkoff az eddig ismertnél „agresszívabbnak” írja le Melania Trumpot. Azt állítja, hogy Donald Trump felesége és idősebb lánya, Ivanka egymással rivalizál. Az 50 éves, szlovéniai születésű exmodell Ivankát – aki jelenleg az elnök tanácsadója is a Fehér Házban – gyakran nevezi „hercegnőnek” és „kígyónak”.  A ruhatárából állítólag kirakta azoknak a divattervezőknek a ruháit, akiktől korábban Ivanka Trump már rendelt.

A szerző, aki korábban a Vogue című divatlap reklámmenedzsere is volt, úgy tudja, Melania Trumpnak van befolyása Donald Trump egyes döntéseire is. Stephanie Grisham, a first lady sajtófőnöke „hazug önreklámozásnak”, egy sértett nő visszavágásának minősítve már megjelenése előtt visszautasította a könyvben szereplő állításokat.

Elemzők szerint a választási kampány intenzívebbé válásával egymás után jelennek meg a leleplezőnek szánt könyvek Donald Trumpról és a családjáról. Nemrégiben jelent meg az elnök unokahúgának, Mary Trumpnak a könyve, és várhatóan a napokban kerül boltokba az emlékirata a csalás miatt börtönbüntetésre ítélt Michael Cohennek, Trump volt személyes ügyvédjének is.

Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök megpuszilja feleségét, Melania Trumpot. MTI/EPA pool/Michael Reynolds

Ajánlott videó

Olvasói sztorik