Nagyvilág koronavírus

Újra veszélyhelyzetet hirdetnek Szlovákiában

A kormány csütörtöktől lépteti életbe a szigorításokat.

A koronavírus-járvány egyre aggasztóbb adatai miatt a kormány szerdai ülésén úgy döntött, újra bevezeti a veszélyhelyzetet, amely egyelőre 45 napig lesz érvényben Szlovákiában, írja a Paraméter. 

Meglátjuk, milyen hatással lesznek a mindenszentekkel kapcsolatos utazások, és majd ezt követően döntünk, hogy meghosszabbítjuk-e, vagy visszatérhetünk-e a normális kerékvágásba

– nyilatkozta a kabinet ülése után Igor Matovic kormányfő.

A veszélyhelyzet a tavaszival ellentétben általános lesz, nem csak az egészségügyre vonatkozik, az élet minden területére kiterjedhet.Általános veszélyhelyzet idején korlátozhatják az emberek alapvető szabadságjogait, korlátozhatják a szabad mozgást, kijárási tilalmat rendelhetnek el bizonyos időre, vagy belépési tilalmat veszélyes területre. A kormány korlátozhatja a gyülekezési jogot is.

A miniszterelnök korábban elmondta, azért kell veszélyhelyzetet hirdetni, mert senki sem tudhatja, hogyan alakul a koronavírus-helyzet.

Csúcsot döntött az új fertőzöttek száma Szlovákiában
Kedden 7350 tesztet végeztek el. 567 lett pozitív. Három ember halt meg.

Matovič főleg a kórházak és a szociális intézetek miatt aggódik. Azt mondta, az állam kezei meg vannak kötve, ha a szükséghelyzet miatt gyorsan kell gondoskodni védőfelszerelésekről, tesztekről, ezt könnyíti meg, tartalék fegyverként, a veszélyhelyzet kihirdetése.

 

Koronavírus: szlovák rekord, nagyon kiakadt a kormányfő
A kormányfő csalódott az emberekben, októbertől mégis a szigorúbb szabályok lépnek életbe.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik