Nagyvilág koronavírus

Már több mint egymillió ember halt bele a koronavírusba világszerte

A koronavírus halálos áldozatainak száma globálisan meghaladta az egymillió főt — számolt be a Sky News a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. Az összesítés szerint az igazolt fertőzöttek száma meghaladta a 33 millió főt a járvány kitörése óta.

A legtöbb igazolt fertőzöttet az Egyesült Államokban diagnosztizálták, itt a halálos áldozatok száma szeptember 22-én meghaladta a 200 ezer főt. A fertőzöttek száma Indiában nő a leggyorsabban, a Sky News cikke szerint hamarosan a legtöbb igazolt eset számában is első helyre kerülhetnek. Az 1,3 milliárd indiai közül  a hivatalos adatok szerint 5,9 millió embernél mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Kiemelt kép: ADEK BERRY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik