Nagyvilág koronavírus

Szicíliában újra kötelező lett a szájmaszk szabadtéren

Szicília szigetén elrendelték a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren – írja MTI.

Nello Musumeci szicíliai kormányzó rendelkezése szerint szeptember 30-ától ismét kötelező lesz a szájmaszk viselése nemcsak zárt térben, hanem a szabadban is. Hatéves kortól mindenkinek viselnie kell még az utcán is, ha nem biztosított a személyek közötti legalább egyméteres távolság. Kivételt csak családtagok jelentenek, tehát szülő és gyermeke egymás mellett sétálhat maszk nélkül, ha közelükben nincsen más.

Szicíliában a többi tartományhoz hasonlóan május 18-án oldották fel a szájmaszk kötelező használatát.

A kormányzó azzal indokolta a szigorítást, hogy az ötmilliós szigeten jelentősen emelkedett a szűrt fertőzöttek száma: az utóbbi huszonnégy órában százkettővel nőtt a betegek száma, közülük hatvanegy esetet Palermóban diagnosztizáltak, valamint egy beteg meghalt. Az aktív betegek száma megközelítette a háromezret, kétszázkilencvennégyen vannak intenzíven.

Az egészségügyi tárca adatai szerint egy nap alatt 1494 új beteget szűrtek a korábbi 1766 után. Az aktív fertőzöttek száma ismét túllépte az ötvenezret, amely utoljára május 27-én volt ilyen magas. Akkor azonban a járványgörbe lefelé ívelt, és július végére az aktívak száma tizenkétezerre csökkent, majd ismét emelkedésnek indult.

Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Emanuele Valeri

Ajánlott videó

Olvasói sztorik