Nagyvilág

Tizenegy ember megfulladt egy egyiptomi strandon

A járvány miatt lezárt egyiptomi strandon először egy fiút vitt el az áramlás, majd a segítségére siető 10 embert. Egyikük sem élte túl.

A tragédia Egyiptom északi részén, Alexandria egyik veszélyes partszakaszán történ. Először egy fiatal fiú szaladt a vízbe, majd fuldokolni kezdett, és mikor egy férfi a segítségére sietett, őt is elragadta az áramlás. Erre egy csoport kilenc tagja rohant a tengerbe, hogy kimentse őket, de ők is mind megfulladtak – számol be az MTI a helyi turisztikai hivatalra hivatkozva.

A helyi katasztrófavédelem hat holttestet emelt ki a vízből, a többiek után még kutatnak.

Az Alexandriához közeli, népszerű strandok jelenleg a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak, így a helyszínen életmentők sem voltak az őrhelyeken. A csoport tagjai kora hajnalban mentek ki a tengerpartra, hogy elkerüljék a tilalom betartását ellenőrző rendőröket.

Az egyiptomi Palm Beach egyébként is veszélyes partszakaszáról ismert. A helyi sajtó szerint itt minden évben sokan a vízbe vesznek, mert nagyon erősek az áramlatok, és sok a szikla. Tavalyelőtt, 2018-ban 21 haltak meg, számos parlamenti képviselő többször is követelte már az itteni strandok bezárását.

A mostani baleset komoly aggodalmakat váltott ki Egyiptomban, ahol nyáron 38 Celsius-fokos a hőség, és az emberek a járványtilalom ellenére igyekeznek a vízben enyhülést találni.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik